לשימוש במטחנת דגנים או בשם העממי יותר מטחנת קמח יש יתרונות רבים, במיוחד עבור אנשים פרטיים או עסקים המעוניינים לעבד דגנים למטרות קולינריות או תזונתיות שונות.
להלן היתרונות העיקריים:
1. טריות :
שימור חומרים מזינים: דגנים שנטחנו טריים שומרים על יותר ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון בהשוואה לקמח שנרכש בחנות.
טעם משופר: לדגנים טחונים טריים יש טעם מעולה ועל ידי שימוש בהם תוכלו לשפר את הטעמים של מאפים ומתכונים אחרים.
2. התאמה אישית :
שליטה במרקם: ניתן לבחור את הגסות או העדינות של הטחינה, מה שמאפשר מרקמים מותאמים אישית המתאימים למתכונים שונים.
יכולת טחינה של מגוון דגנים: מטחנות קמח יכולות להתמודד עם דגנים שונים, כולל חיטה, תירס, שיפון, שיבולת שועל, שעורה, אורז, ואפילו שעועית ותבלינים שונים.